söndag 28 oktober 2007

Avocadon o Issa




På torsdagen hade vi en stor bbq me hela hostellet på kvällen. Alla satt inträngda runt borde i courtyard o de va jättebra fiilis! Lite som att äta i ett flygplan, men på ett gott sett. Vi åt god mat: biff, sallad o kangabangas ( kanga=kenguru, bangas=korv). Efter bbq:n for vi mot worldbar (på bilden) eftersom de var torsda) o fira resten av kvällen där. Vi satt mest på terassen för inne är det så jättehögt ljud. O Anna satt mest ute för hon kunde int ennu heller gå pga tån... På fredag tog vi det bara lugnt, de va regnigt o ruskigt o ganska kallt. Vi tog en nap o helt plötsligt vakna ja av ett fnitter som lät misstänkt mycke som Isabella Chydenius. Ingen mindre än hon själv sto utanför dörren, efter att hon hade sökt upp oss, eftersom hon int kan ringa me sin telefon. Den kvällen gjorde vi lite catching up o Issa for tibaka ti sitt hostell (som e stort o skrämmande) o tuti. Vi satt oss ner me ett gäng flickor + Etienne o spela ölspelet med de billigste vinet vi kunde hitta :) Not a good idea...



Issa flytta in i pinkhouse följande morgon me en jäääääättteväska som Mark fick bära upp 4 våningar medan Issa fnittrandes gick efter. Vi hade traditionsenlit pancakes in the stairs o drog iväg oss till beachen efter det. Där va vi ett par timmar, tills de blev molnigt o vi drog oss hem tibaks. Sen bestämde sig Anna o Issa för att skaffa avocadon från vårt träd utanför fönstret. Först klättra Anna upp till hälften av trädet ( inte lätt me en sjuk tå) fast ja ha förbjudi henne från att göra de! Sen fick hon lite småpanik när killen på balkongen breve börja tala om ormar o spindlar som bor i träd. Issa hade en egen teknik, som funcka bättre än Annas. Hon skaffa fram en boll o fösökte kasta den på avocadona. Inte så lyckat, eftersom de e svårt att kasta bollen rakt uppåt. Sen fick vi hjälp av killen på balkongen som med bollen pricka ner 4 st. ( Före de hade bollen flygit ut på gatan o fastna i trädet) Sen grävde Issa o Anna upp en bambupinne o ja kunde från fönstret töcki ner 2 st. Enda problemet e att dom ennu är stenhårda.... Vi måst lägga dom ut o mognas i solen ett par dagar. Gissa om vi va stolta över att skaffa vår egen mat! På kvällen såg Anna på terminator 2 o jag chilla ute ( Anna kom ut efter en stund)



På söndag tog vi det lugnt, som vanligt. Såg på film o chilla. På kvällen blev de gamenight igen ( Anna fösökte att hålla sin tå borta från all action) Vi hade quiz o sen blev de reppuselkärace runt Kings Cross fontän mitt bland en massa folk som satt ute på restauranger o äta. Både jag o Anna "åkte" så inga tår eller knän skadades i racet :) Sen hade vi sista delen av tävlingen att sitta i 90 graders vinkel mot vägen. Anna vann mej, vilket hon är stolt över. Kvällen fortsatte ute på gården i gott sällskap.


Vi har ett litet problem. Annas visa kort skickades ti australien på efterhand o de kom nog fram men illa tillskruttat. Bildbevis följer. Det betyder att Anna int kan använda sina pengar. De har varit helt okej ända tills nu, när ja bestämde mej för att flytta över mina pengar från finska till Australiensiska bankkonto. Så ja flytta glatt över nästan alla pengar. Efter att ja gjort detta, kom jag ihåg att de tar ca 5 dagar för pengana att flyttas o synas på mitt Oz konto. Vilke alltså betyder att vi får leva på ca 50 dollar dom nästa 5 dagarna! Ooops.. Tiukkaa tekee... O nu finns det int ens 20 dollar kvar på mitt bankkonto, så ja får int ens ut nå mera pengar därifrån. Nu lever vi på kolikkon i några dagar framöver. Snopet. Men Issas kommentar var den bästa: " Tänk, så här lever ju resten av folket" Oj va vi skratta. Ja säger bara ett ord: Grani.


På måndag skulle vi åka tidigt till beachen, men Anna vaknade inte upp tillräckligt tidigt så jag o Issa plocka fram en surfbräde från hostellet och gick iväg mot tåget. Vi hade en aning problem me att raaha in en jättebräda först på tåget o sen på bussen... Men det lyckades o snart var vi på Bondi beach med surfbräde o allt. Issa for genast i plurret o ja lade mej ner för att sola lite. Vi solade lite till o efter det var det min tur o testa. Efter lite torrträning tyckte vi att jag var färdig för vattnet. Men vågorna va jättestora o det var en massa folk på stranden så ja hamnade simma ut i ännu större vågor för ja var så rädd för att träffa nån i huvudet med surfbrädan. Issa sa att nybörjare oftast övar med vågor som är lika stora som dom i finland. Men ja ville endå försöka. O det var jääätteroligt! Ja slapp bara upp o stå en gång för några sekunder, men det var endå superkul. O ansträngande. Musklerna är mos efter bara en liten stund!! Fast jag inte stod länge så gjorde det inte så mycke, fö Issa sa också att de viktigaste me surfning är att se cool ut, o de gjorde ja!! Nöjd över min första surfning börja vi åka hem tillbaka till Anna igen. Men i ruchen av allt surfningsprat märkte vi inte att vi steg av tåget en station för tidigt.Ooops... Ja hamna köpa en ny tågbiljett igen för att slippa hem, vilket ju inte är det bästa i vår pengasituationen... Väl hemma hade Anna varit i parken, sett på film o inte gjort något vettigt. Igår åkte vi till zoo, men den storyn är så lång att fortsättning följer :)


Notifications:


Anna borsta sitt hår för första gången sen vi kom hit.




Anna börjar tro att lopporna från min säng har flyttat till hennes


Issa slapp som nybörjare i pinkhouse rakt upp till rum 18 (de bästa rummet!!!)



Surfning är de bästa!




Tips:Kolla vilken tågstation det är förrän du stiger av tåget



Som alla vet så närmar sej luciadagen. Alla som läser bloggen skall, nej måst, rösta på luciakandidat nr 6, Lotta Sandholm (min bästa kompis o den bästa kandidaten) För att ja int av förekommen orsak (ja e i oz) int kan vara me på själva tillställningenså ha ja tagi det som min personliga uppgift att få henne att vinna. Så alla bekanta, halvbekanta o obekanta, rösta NU o ni har en glad bloggare!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju rösta också via nätet, så ni kan ju i oz ta o samla in lite röster :P. Man måst ge lite pengar fö välgörenhetens skull för att rösten ska räknas men, som ja sa så kn ni också rösta. Man kan tom. betala me visa/mastercard ;P.
Kramizar Johan

Christa sa...

Jees, man behöver minst bara donera en euro!

Anonym sa...

jee jee kampanj haha :p höörligt att höra av er igen! ha undra hur ni rikit har de. så nu e de no alkohol om pengana e slut. kanske helt bra:p vi hörs o mailas! kramar

Anonym sa...

krhm hÄÄRliigt :p

Caroline sa...

hahaha, vet ni hu jävla roligt ja har när ni skriver er blogg, pristää no min da här i en grå, kall tentvecka :/, o jaa d sku ja fråga att hu länge to de fö breve att komma fram ? ja skicka de från savonlinna den 10.10 o ja ba undraaa ;)pimpelipom från tukituki-caa-caa <3