lördag 20 oktober 2007

En vanlig vecka i Sydney










På måndag var det en av kompisarnas sista dag på hostellet så vi firade dagen med att åka till stranden ( bondi beach) och tog det lugnt hela dagen. Anna köpte en dricka som heter flu crusher för att bli av med flunssan men den smaka vegetarisk skit... Den hade ingefärä i sig. De förklarar allt. O flunssan försvann inte ens! På kvällen hade vi BBQ hemma. Vi grillade en massa gott, bland annat kengurukött, jättegott!








På tisdag var vi effektiva och åkte iväg till Travellers Contact Point o greijade en massa nyttigt, bokade RSA kurs och gick på en arbetsintervju osv.... På kvällen blev det worldbar igen, men kvällen slutade lite plötsligt då Johanna svimmade. Anna klarade situationen bra och alla lugna ner sej genast. Som tur var ligger baren nära och det var bara att gå (eller bli halvt buren) hem igen.

Onsdag morgon blev ganska likadan som skolmorgnar brukar vara. Anna vaknade 20 över 8 och märkte att vi skall fara senast halv 9 för att hinna till vår kurs. De blev supersnabb väckning, o i sista sekund märkte vi att det också var städag så vi kastade upp allt på våra sängar o sprang iväg mot stan. Kursen vi gick på behöver man för att få servera alkohol. Vi lärde oss viktiga saker som att man faktiskt int får servera alkohol till fulla personer osv.... På kvällen såg vi på madagascar i tv rummet.
På Torsdag bestämde vi att nu e det dags att shoppa. Vi var inte dom enda som tyckte det var shoppingdags så vi va en ganska stor grupp som for i väg ti Newtown. De va jätte kul att gå i butiker. Lillen köpte officebyxor o jag (Anna) köpte shorts o en cool hatt numera kallad dunderhatten. Varför den kallas dunderhatten ska ni få veta. På kvällen fo vi till worldbar (varje tisdag o torsdag) Dunderhatten visade sig vara värsta killmagneten, nu väntar Lillen ivrigt för att få testa hatten, vi kanske måst köpa henne en egen ;)
På fredag gjorde vi såvitt jag kan minnas inte något vettigt, vi satt en hel del människor i vår favorit plats i trapporna o skvallra. På Lördag kände sig Lillen såpass sjuk att hon ville vila. Vi åt plättar i trappuppgången igen o Johanna for o sova o jag fo på promenad me Alex (en jätterolig Engelsk tjej) Vi gick en lång runda till hamnen och genom botaniska trädgårdarna, det var helt otroligt vackert. Fastän vi redan varit här i 3 veckor blir jag ennu också lika lycklig varje gång jag ser opera huset eller Harbour Bridge. När jag titta nära på ett träd blev ja skrämd när en orm stack ut sitt huvud, den var inkrånglad under barken så att bara huvudet syntes. Jag o Alex berätta stolt till alla om ormen..... senare när vi tittade närmare på ett foto märkte vi att ormen hade ben... sjutton också, de var sen också en ödla, höh. På kvällen lagade vi hemlagad bloody mary, d va riktigt gott men ganska kryddigt. Vi såg på fotis o Anna såg halva rugbyspelet på natten. Fölljande morgon vaknade Lillen o to en lång promenad o la sej i parken medan Anna sov gott. På kvällen skulle vi ut på free dinner, men det blev inte av eftersom det var Quiz and game night på hostellet. Vi drog oss iväg för att äta en snabb munsbit o Anna och Lillen tog vårrullader ( trodde vi) men de visade sig vara något riktit äckligt, grå mönja innuti o fett skal utanpå. Yäck!!!
Vi for till ett ställe helt nära hostellet på en 15 minuters öl och sen var det dags för SPELKVÄLL!!! På söndagar ordnas det på hostellet spelkväll, vi blev indelade i lag och skulle svara på olika knepochknåp frågor, frågor om land ( Jag (Anna) skäms lite över att ja missade och trodde Norges flagga var Islands flagga..... blev rättad av en kille från Japan...hmmm..) Sen var det fysisk tävling, vissa skulle hoppa upp och ner för trappor på ett ben (som stafett) Lillen var jätte smart då hon hoppade upp och ner på sitt dåliga knä, suck. Jag var inte mycket bättre. Min uppgift var att springa upp för alla trapporna (4 våningar) och ner igen. En kille som jobbar här heter Frank och e gansak så stor. Han sprang framför mej fort som bara den. Jag var fast besluten om att vinna honom så ja sprang som värsta galningen för att hålla upp takten, typ 4 trappsteg i gången. På vägen upp märkte jag nog att jag slog foten ganska ordentligt i trappan men då hade det absolut ingen betydelse utan ja galopera vidare. När jag var nere igen kom smärtan och jag blev helt illamående. Så sen blev de att sätta på is o Frank (som har skrivit doktors avhandling) undersökte den o kom fram till att tån nog inte var bruten. Men nu, 3 dagar senare är den ennu blå och väldigt sjuk, kan inte gå på den. Pricken på i är att det dessutom är samma tå som varit sjuk före jag kom hit i typ ett år. Men det var en för laget.






Ända sen Söndagen har vi nästan bara chillat i hostellet (eftersom jag inte rikitgt kan gå) Dessutom har Lillen blivit såpass sjuk att hon svimmar lätt om hon stiger upp så vi har lite problem med vem som skall skaffa mat o så. Idag regnar det ute och alla tycks ta det ganska lungt. Vi tänker vira in oss i filtar i TV rummet o se på film o äta chips :)



Notifications:


Anna tror hon såg en råtta, alla påminner om att det var en opossum ( De va en råtta( säger hon nu)
Anna tror att hon såg en orm, alla påminner om att det var en ödla

Johanna tror att hon har loppor i sängen eftersom hon har en massa bett på sej på morgnarna

Annas fluchrusher hjälpte inte men Lillen fick stora bruna piller av Alex som gjorde under :)

Anna har rört i Sydney opera huset, d har int ni, hahaa..

Vi har boka en vecka till på pinkhouse, vi slipper aldri härifrååån!!!

Våra nicknames: team Finland, Finski, Tiny (Lillen), Pingu (Anna), Pickles (Anna),

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej! roligt att ni ha orka kriva igen!! låter jäte kul! synd me era flunssor! johanna borde du gå o testa om du har infektion? då borde du ju få medicin fö at bli frisk.. (jo jooo jag me diagnosena igen ;p) Sköt om er tjejjer!!

Caroline sa...

hahaha, de just dendä ingefäran som hjälper mot flunssan :], så ni kan ju ba ta o köpa ingefära o gö te på de, så borde flunssan bli betää :P. MJÄFF, nu måst ja på riktit läsa på min data-tent :/, vittu ja dödde...:D

Anonym sa...

Hehehe.. Vissa har skrivit sitt namn på en mörk vrå på operahuset :D Det har inte ni gjort! (ännu)