måndag 1 oktober 2007

Äventyret började i London

Vi landade på morgonen kl 9 i London, varefter vi sprang genom halva Heathrow för att hitta Singapore airlines, för att kolla att våra "biljetter" stämde och var ok. Heathrow håller på och renoveras så vi hamna springa runt och på yttre sidan för att slippa till terminal 3. By the way så var biljetterna helt i skick, så vi borde kunna flyga vidare.




Efter det åkte vi tåg ( mind the gap, please!!!) picadilly line till earl´s court st och sedan district line till Bayswater efter lite undrande och frågande. Där märkte vi att vi köpte fel tågbiljetter och slapp inte ut från stationen:( Men en snäll människa hjälpte oss och undra hur dom på heathrow hade sålt fel biljetter ( de VI inte berätta va att vi hade köpt biljetterna från en automat) Heh...




Då vi hittat vårt hostell va vi nöjda eftersom de ligger på vad vi kallar kermatorttukortteli :) Jätte sött vitt hus med myyyyycket trappor. Vi bor på högsta (fjärde) våningen i ett pytterum med gnissliga sängar o 4 andra personer. En tjej, två killar och en mycket konstig gubbe:)
Hostellet ligger jättebra beläget precis bredvid Hydepark och Nothing Hill.




Vi tog en snabb powernap och for iväg till Hydepark där vi satt oss ner en stund och gick omkring o se på träd o svanar o folk. Vi gick vidare för att hitta matställe och åt till slut på en liten italiensk ristorante. Efter det gick vi mot Nothing Hill där vi tog en öl. Efter det for vi (som duktiga flickor gör) och sova kl 9, båda dödströtta o nöjda över dagen:)




Notifications:
Alla londonbor kör åt fel håll!!! :)

På vägarna står det åt vilket håll man skall titta efter bilarna (look left/look right/ look bothways)

I barena tar ölen slut från kranen kl 8 ( vi fick bara ett stop, sen blev det San Miguel)
Slantarna går inte i storleksordning och samma pengar ser olika ut!!!

Hissarna talar med dej ( Doors are closing)

Tågen påminner en hela tiden om var man är, vart man ska, o va de e för tåg (this is picadilly service to Cocksfords...)

Portar varnar en för att de öppnas ( va sku dom annars göra då???)

Och det finns varningar om precis allt överallt ( och endå cyklar ungarna utan hjälm)
Mat: Man skall ha mat me sig hela tiden fö man vet int när o var man blir hungrig!


Idag vaknade vi kl 10, Anna lite halvflunssig.. Vi skall ta lite morgonmål med oss och gå på sightseeing med dubbeldeckers nu:)
Ha de bra!!

-Anna och Johanna-








10 kommentarer:

Caroline sa...

Hej små gullisar !! de låter helt jätteroligt o flippat va ni ha hunni ren va me om ! voivoi,snart kommer ni att befinna er på andra sidan jordklote, men ni ska ha d bra ! o om ni ännu hinner så ät lite fish&chips fö min skull, puss !

Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johan sa...

Om ni fortsätter skriva så här mycke om varje da kommer de att bli en roman :P, men de låter jätte kiva, väntar redan på nästa inlägg :D, ha de bra, kramiz,

Christa sa...

Jee, låter jättefint! Those englishmen are wierdos, yes indeed :D
puss o kram

Caroline sa...

halloa ! jag tänkte checka omd fanns nå trevli info :), men ja får väl ha tålamood :D, pussokram

Christa sa...

p.s. lönar sig att ändra kommentar-inställningarna så att vem som helst kan kommentera utan att behöver skapa en account åt sig :)

Anonym sa...

oj va roligt!!!! je härligt at läsa ad ni håller på med!jag e nu i esb, är e de rätt så varmt 15c medan i vasa ca 6c så de e så när man kommer ti söder ;) Saknar! ja ska fara idag o hälsa på janina lite, men först ska ja ti kodin anttila me mami. kramar njut av livet!

Anonym sa...

allso wow cilken, blogg. blir helt roddi av alla profsiga foton och så. nu skall jag läsa vidare, oj vitsi, ha det så roligt ni kan, vilket nu inte antagligen är så svårt :p finska kramar an Niki

janni sa...

heej! låter kul allt de där.:) e nog fortfarande avundsjuk fast de kankse har regnat lite där, vi har fem grader och de e helt svinkallt här.. :( så ni kan gottas med de där :P ha de super, kramar