fredag 5 oktober 2007

Från London till Sydney

Andra dagen i London var vi äkta turister, vi såg det mesta av London :big ben, åkte london eye, westminister Abbey, parliament house, Buckinham palace (en stor besvikelse för mej:johanna, eftersom vi int fick se vakterna i röda dräkter o håriga hattar:( vi åkte dubbeldäckare ( åt fel håll genom nästan halva centrum) och gick omkring i staden. Vi to en snabb powernap på hostellet och begav oss ut för att äta. Men vi kunde int bestämma oss för vart vi sku gå så vi dalla runt i nån timme. Då vi äntligen bestämt oss för en liten restaurang sa dom att köke var stängt. Vi end up i en italiensk taverna ( Ca´s favoritord) där vi åt ceasarsallad o höna. Jättegott! När jag (lillen/johanna) var på WC hörde Anna ett pip. Pipet kom från en MUS!!!! Jag (lillen) såg också musen nä ja kom från vessan! Den va söt men personalen blev schockad, och försäkrade att den int få nån mat alls där. Senare så vi en ostbit som föll på golvet, så musen går nog int i säng hungrig ;)
Hostellet var bra förutom en liten detlj som vi kallar konstiga gubben! En ca 50 årig utländsk (typ östeuropeisk) gubbe som bodde ivårt rum. Han hade stor näsa, enorma kokisflaskbottenglasögon och vattenkammat hår. Och han bara satt o stirra. Hela tiden. Ibland satt han på sin säng och stirra på en lapp. Ibland sto han i korridoren o stirra på en pepsiflaska, ibland stirra han bara på ingenting!!! Weird guy...

Vi checkade ut på morgonen följande dag och tog våra rinkkor (som verckar bli tyngre hela tiden, fast vi int köper någå) och gick på morgonmål i Hyde Park. De va skitgott. Vi koncka oss igenom HydePark och gick till Harrods. Där spendera vi några timmar, vår favorit var julavdelningen och matavdelningen. Rinkkona fick vi som tur lämna till förvaring.

Efter Harrods tog vi oss till Heathrow. Allt gick smidigt, enda tills jag märkte att jag satt mina visumpapper i ruuman o int i handbaggage. Ooops, då va de bara att hoppas att ja int behövde dom pappren... Först flög vi till Singapore (ca 12 h) Flygtiden spendera vi med att se på leffor och sova. I Singapore sov vi lite till o fick fotmassage av en maskin ( en sån maskin vill ja ha ti julklapp, vink, vink (anna vill också ha en!)) Singapore är ett fint flygfält, med en massa att göra, tyvärr märkte vi de först efter att vi väntat i 6 h. Sydneyflyget tog ca 7 h. När flyget for iväg hände nåt skrämmande, de mullra massor o braka i knutarna o allt skaka massor. Alla passagerare såg en aning besvärade ut. Som tur va de antagligen int någå värre, för vi fortsatte mot oz.
Väl framme klarade jag mig bra utan mina visumpapper och vårt baggage kom bra fram. Vi tog en shuttlebus efter att vi bytt om till flipflops och blev körda direkt till the Pinkhouse. And it is pink. Vi gillar de här. Huse har lite villavillekulla fiilis, me trevliga människor. Vi hade två finska flickor i vårt rum men dom flög iväg till Brisbane idag. Nu e vi ensamma i vårt rum. Då vi kom fram åt vi lite morgon mål och skulle ta en tupplur. Tuppluren blev 9 h lång!! Hops... Vi steg upp, duscha, böt kläder ( vi hade haft samma kläder på oss sen vi for hemifrån) och gick iväg mot barerna. På vägen stötte vi på horkvarteret, och vi såg våra första riktiga prostituerade. Kvarteret ändras på natten till värsta snukskkvarteret, medan det på dagen är mysigt o sött med restauranger. Vi hitta en liten bar där vi satt oss o lyssna på live musik, och det tog inte länge före första aussiekillen kom fram och undrade om vi var irländska, då vi drack guinness. Anna tänkte int slippa in alls eftersom dörrvakten var av den åsikten att Anna definivt varit där kvällen innan och härjat. De tog en stund för henne att övertala honom att kvällen därinnnan var hon i Singapore. Där satt vi sedan hela kvällen och kom hem halv 4.


Idag vaknade vi tidigt, åt morgonmål och gick iväg mot travellers contact point, där vi fick höra lite om vad som måst göras o greijas före vi kan få jobb. De hjälper oss också att söka jobb överallt i oz. Efter det gick vi mot hamnen och såg harbour bridge, sydney tower, och operahuset. Allt va jättefint och vi var supertrötta då vi kom hem ( efter att ha gått i 5 h). Anna hade skavsår, och mitt knä gör ont. Vi åt och sov i några timmar. Idag tar vi det lugnt och lägger oss tidigt.
Notifications:
Anna tycker om statyer, fontäner, gamla hus och kyrkor

Lillen e obsessed med kartor, därför är jag nu kronad till mapmaster

Trafikljusen för övergång är intressanta: de är jäääättelänge rött, sen blir de snabbt grönt och jääääättelänge rött igen. Dessutom har dom underligt ljud, ganska roligt. Ungefär så här: pstziuuum tok-tok-tok-tok-tok-tok (Anna säger att de låter som nä ja nyser)
Aussikillar är goda (men de visste ni väll alla ren)
Väder: 27 grader varmt, soligt.Perfect!
Imorgon blir de beachdag, ska katcha lite brunaa ;)

För allmänt intresse: hittils har vi kommit bra överens

4 kommentarer:

Micku sa...

Ååh, de låter så härligt o ni har ju hunnit med en massa under en så kort tid!! Här e de bara regnigt o ruskigt med tentar o lite sömn. Hoppas ni njuter av er dag på stranden (här kan vi bara dagdrömma om sånt, eller gå ti solarie..;) Saknar er!!

Christa sa...

Oj vad ni har hunnit vara med om mycket! Är kanske pyttelite avundsjuk på värmen... ja sitter här under en filt... :D

Anonym sa...

ja skrev kommentar på fel ställe..argh.. nå hehe, ja e hos janina nu hälsningar. kram Lotta

Anonym sa...

jag är avundsjuk. alltså på allvar, det värst aär att kolla på fotona, eftersom jag fattar först då att ni e där. ARRRG! bäst att stå lite på händer Anna, för ja,m du vet nog ;)

Niki