söndag 14 oktober 2007

Mutanstpindlar,pannkakor o slagsmål

Läänge sen vi skrivit sist... Kommer inte riktigt ihåg allt. Men ska fösöka fräscha upp minnet lite. Crappy karaoke night var kul, killar i klänningar o gratis äckelskumppa. Kvällen blev ganska kort, vi for o sova i relativt god tid.
Onsdag firade vi på bondi beach igen, fast vi egentligen borde försöka söka jobb åt oss. Men vädret var så fint att man inte kunde skippa beachen. Kvällen blev lugn igen.






På torsdag åkte vi iväg med färjan till Manly beach ( en av Sydneys kända stränder) och spenderade dagen där. Vädret var superfint hela tiden, trots att dom lovat kallare o fult hade det inte ännu kommit... På kvällen satt vi ute med alla andra o det började åska jättehårt. Man skulle ha blivit våt på två sekunder om inte vi skulle haft pressu över gården. Stormen var relativt kort och en timme senare då vi skulle ut till World bar var det klart igen.


Före det gick vi dock upp till rummet för att piffa upp oss lite och märkte att vi fått en roomate. Det var dock inte en välkommen gäst. Han hade hår överallt, var helbrun och h******s stor!!!!!! Jättespindeln satt och uggla innanför vårt fönster. Vi hade ju nog hoppats på roomates men han va int helt det vi tänkt oss. Vi panikera, sprang i cirklar en stund o gallskrek. Annas första reaktion va att springa till receptionen "dom vet va vi ska göra!!!" Ja tyckte att nej, nu klarar vi dehär sen också själva. Vi tog vår stora mugg, genomsnitt 8 cm i diameter o jag (johanna, mycket stolt över saken) drämde den över mutantspindeln. Dens tändstickstjocka ben spretade ut genom kanterna!!!! Då skrek vi ennu mer. Vi satt ett papper emot mugen o jag kasta iväg den ut genom fönstret så långt som möjligt. Efter min hjälteakt, svimmade jag nästan... Efter det ha vi varit smått paranoida för spindlar o lämnar inte fönstret uppe vid regn eller på kvällen. Det vi inte tänkte på när vi kastade ut den, var att dom ju har jättegiftiga spindlar här. Som tur var, fick vi veta att just denhär sorten inte är giftig. Det var en huntsman, ta och googla det så får ni se någå hemskt!!!



Efter spindelinisdenten drog vi iväg mot worldbar för gratis öl med hostellgänget. Vi fick kannvis med öl den kvällen.


Fredag blev en ganska lugn dag för dom flesta här, vi hade mosdag. Satt i trapporna med andra boenden. Spela uno, jonglerade och cyklade enhjuling. Enda tills Anna förbjöd mig från att göra det, eftesom min försäkring ennu e lite halvt på vift och det såg ganska farligt ut, ochvar det också... Precis som Annas visa electron kort också är. Kortet borde ha blivit skeppat hit, men ennu har det inte kommit fram. Hon lever alltså på mina pengar tills vidare :)


Sen var vi uppe i ett av rummen och såg på film. Plötsligt kommer Miranda (ägaren) in o säger att hon behöver hjälp av en av de som också såg på film, eftersom det i tv rummet pågår en mycket hettad argumentation. Argumentationen ledde till att en av killarna ( en tokig australiensare tydligen ) slog en 100 kg:s man ner till golvet. Han rev till och med ner en dörr från väggen och tänkte hacka honom med den, men blev som tur stoppad av någon annan. Man hörde slagsmålet ända upp till 4de våningen. Det var muller, brak, gråt och skrik. Obehagligt. Killen som hackade den andra sprang som tur iväg. Polisen kom på plats och säkerhetskamerornas film gicks igenom. Dörrkoden byttes genast så han kan som tur inte komma tillbaka mera. Om han komer får han poliseskort. Akta er för honom, för han försöker få visum till Finland!!


Nästa morgon åt vi plättar o fresh fruit i trapporna (fråga inte.. en fix ide vi fick kvällen innan i trapporna..) Jättegott o mysigt!! Efter trappmorgonmålet samlade vi ihop ett gäng och for till stranden ( for a change). Men det var iskallt!!! På grund av kall blåst rakt från havet. Vi pinade oss i några timmar, spelade lite uno och läste. På vägen hem köpte vissa friterade marspatukkan. Anna tyckte att det var jättegott och Antonia skulle dö om hon fick det. Nu säger Anna att det inte var jättegott utan att det smakade himmelskt. Jag gick i en superhet dusch för att värma upp mig efter beachen o sen åt vi lite mat. På kvällen hade vi girls night + Ryan och såg på dirty dancing och åt popcorn. Alla killar ville egentligen titta på filmen men deras manliga ego stoppade dem... Senare blev det fotboll och öl ( England vann 3-0 mot Estland, men Anna hejade tappert på Estland ända till slut)
Idag tog vi sovmorgon ,eftersom det är söndag. Vi steg upp, gick till butiken, märkte att vi båda var totalt flunssiga från stranden igår, åt morgonmål o fortsatt sova. Nu har vi bykat eftersom ja int har absolut någå rena kläder mera. Snart skall vi och äta gratis fish and chips med en hel del tyskar o en aussietjej.


Notifications:

Johan: Vi vill speciellt tacka dej för att att du i vårt avskedspaket la in en pennvässare. Den kom väl till användning när kajalpennan blev för trubbig. Så tack för det!

Vi har ett avocadoträd utanför fönstret ( som Anna tänker klättra upp i så fort hon har kommit på hur)

Att cykla enhjulning är svårt, men roligt :)
Trapprna är vår nya favorite spot
Vi har nya roomates igen, två tyska flickar o två engelska. Jippiii!! Nu rymms int ens spindeln mera in;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

uuusch.! ja googla spindeln! fan ja sku ha fått hjärtattack minst! jätte kul att ni orkar skriva, kul o läsa nä man sitter hemma i flunssa o de e +4grader ute o regnar.! älska hösten! ha de bäst tjejer! kramar

Anonym sa...

kiva att höra av er igen!! alltså ni umgås me ägarna av hostellet rätt så mycket? bor di där också? Hur är det annors med tex klädsituationen? tog ni rätt sorts kläder med? ha de bra tjejjer! kram Lotta

Christa sa...

Dirty Dancing e en av mina favoritfilmer :D
kramar

Anonym sa...

FRITERANDE MARSPATUKOOO...!!! FNYYYYSSSSS......De e tur att de e hullut päivät på stocka å man kan köpa naminami:D:D:D:D:D DE MÅST ni megde att ni saknar, GALNA DAGAR!! ha de bra sötnöss

h.Antonia

Anonym sa...

Hey!
ja fick adressen av lotta, läste dn här nyaste... joo fy fan me spindeln. ja SKU ha svimma!! d låter jätte bra, er resa alltså, ja blir mer å mer avis å övertygad om att ja ska också fara.. bara man får nån med sej!! hoppas ni får arbete också, så att ni sen får pengar att festa mera:P men nu måst ja börja me skolarbeten, ha d bäst!!
//Reetta